Pandemic Legacy - Sorozat

Sorozat és Karakter napló a Pandemic Legacy világából

2017. január 22. - Gondnemjáték

pandemic_legacy_1.jpg

Aki egy kicsit is jártas a Monopoly utáni társasjátékok világában az hamar találkozott a méltán népszerű Pandemic társasjátékkal. A játék gyakorlatilag megjelenésétől számítva instant klasszikussá vált, amellyel emberek milliói játszottak. A Pandemicben a világot kell megmentenünk, az azt éppen letarolni akaró szuper vírusoktól. A megmentésben több speciális karakter áll rendelkezésünkre, akik segítségével körbejárhatjuk a bolygót és igyekszünk megelőzni egy világméretű pandémia kialakulását.

Ugyanakkor ebben a posztban nem szeretnék tovább értekezni a Pandemicről alapjátékról. Megtették azt már elegen. Azonban ha érdekel a játék klikk ide, vagy itt egy szuper videó Will Wheatonnal a TableTop youtube csatornáról.

A játék hatalmas sikerén látva Rob Daviau és Matt Leacock megalkották a Pandemic Legacy-t. Az alapjáték és annak mechanikája megmaradt, azonban a játszmáról játszmára egy sztori bontakozik ki a szemünk előtt. A Pandemic Legacy társasjátékra gyakorlatilag, mint sorozatra kell tekintenünk, ahol az egyes epizódokat mi magunk írjuk: a döntéseinkkel és a cselekedeteinkkel. Számomra a Pandemic Legacy ezzel egy új történet mesélési formát mutatott be, amely őszintén ... Lenyűgözött!!! :)

Ugyanakkor ebben a posztban a Pandemic Legacy játékról sem szeretnék tovább beszélni, hiszen azt már számtalan ember megtette előttem. :)
De hogy eligazítsalak titeket, én a Shut up & Sit Down angol nyelvű videóját ajánlom nektek.

Jó de akkor miről is fog szólni a mai poszt?
Amiről a mai poszt fog szólni az nem más mint egy általam kitalált történet, egy körítés a játékhoz. Amit azért írtam, hogy még színesebbé tegyem számunkra és számotokra a játszmáinkat a Pandemic Legacy világában.
Fontos megjegyeznem épp ezért a "sorozat" posztok spoilereket fognak tartalmazni, méghozzá nagy mennyiségben. Szóval, aki nem szeretné tudni, hogyan is alakul a Pandemic Legacy fő sztorija, az inkább klikkeljen át. Én szóltam! ;)

20170122_164805.jpg

Pandemic Legacy - Sorozat
Első Rész

2016 Január 11.

Ez a nap is olyan mint a többi.

7:20kor szól a mobilomon az ébresztő. Kinyomom. Öt perc múlva újra megszólal. Kinyomom. Öt perc és újra megszólal. Ezt már nem nyomom ki.

Nehezen, de felkellek és elfogadom a tényt, hogy ma is be kell menni dolgozni. Míg készülődök bekapcsolom a tv-t háttérzajnak. Müzli, KV, gyors tusolás, fogmosás. A reggeli rutin hátterében halkan de folyamatosan mormolják a napi híreket. Ismét meghívtak valami állami szakértőt, akik felületesen beszámol a világban előforduló halálos betegségek számáról és elterjedésükről. Reggeli kábultságomban bambán ránézek a képernyőre. Az információ ez egyik fülemen be a másikon ki. Nézem, de nem érdekel. Unottan belekortyolok a kávémba, kikapcsolom a tv-t majd elindulok az atlantai reggeli csúcsban munkahelyemre a WHO orvosi szolgálati osztályára.

A nevem Joachim Sabio, de az osztályon mindenki csak Jeffe-nek szólít. Egy spanyolul beszélő, de valójában magyar gyakornok; Balázs ragasztottam rám ez a nevet. Már nem emlékszem miért, de így kezdett el becézni. Ő azóta már visszament Budapestre, azonban becenév itt maradt velem Atlantában. Beérve az irodába, bekapcsolom a gépen és látom, hogy a megszokott email mennyiség tízszerese várja, hogy elolvassák. Elfintorodva gyorsan lehajtom laptopom és kimegyek a konyhába, hogy igyak még egy kávét. A második korty után  elgondolkodom miért is van ennyi email a mailboxomban. Hirtelen kicsapódik a konyha ajtó és Cameron a Kutatási osztály vezetője, tombolva sétál a kávé géphez.

- Szia Cameron, hogy vagy?
- Szarul! Nem aludtam egy percet sem, meeting-meeting hátán a normális munkámmal meg sehol nem tartok. Katasztrófa az egész!
- Milyen meetingek?
- Te még nem tudod?!
- Mit?
- Biztos kaptál emailt, vagy sms-t.
Lehet, de nem néztem meg. Kicsit nyűgös voltam a reggel.
- Na akkor azt ajánlom, sürgősen nyisd ki azt a laptopot és nézd végig a mailjeidet! Vagy... még jobb ha egyenesen jössz velem a 9:30s eligazításra.

Az eligazításon minden fejes és nagy kutya ott volt. Közülük kivétel nélkül mindenki nyúzott arccal, borostásan és kábán bámulta a monitorokat. Mi érkeztünk utolsóként a terembe.

Amint beléptünk egyből folytatódott az eligazítás. Hamar kiderült a számtalan email, az éjszaka csörgő mobil és a teremben ülök nyúzott kinézette mind egy dologra vezethető vissza. Tegnap este egy újabb világ járvány ütötte fel a fejét ezúttal Karacsiban. Ezzel a globális pandémiával fenyegető járványok száma négyre emelkedett.Az eligazító világtérképére számos új fertőzés jelző került fel, az új vírust feketével jelölve. Az eligazítás végén Jennifer Morales a WHO pandémia szakértője vette át a szót. Meglepetésre az unalmas ppt prezentáció helyett, Jennifer kikapcsolta a kivetítőt és röviden felvázolt egy - a helyzet súlyosságára való tekintettel - azonnal végrehajtandó akció tervet.

Az akcióterv neve: Legacy

A Legacy terv lényege, hogy WHO pár magas beosztású szakértője küldetésre megy, hogy operatív módon igyekezzen felgyorsítani a munkálatokat az ellenszérum kifejlesztésére. A jelenleg pandémiával fenyegető négy vírust piros, kék, sárga és fekete szín kóddal látták el. A Legacy terv régóta elő volt készítve, pontosan ilyen és ehhez hasonló helyzetek kezelésére. A terv élesítésekor a WHO azonnali felhatalmazást add a küldetésben résztvevő szakértőknek számos eszköz hozzáféréséhez, korlátlan utazási kerethez és bizonyos állami támogatások lehívásához. Miután ismertették a Legcy projekt részleteit, Jennifer ügyesen a végére hagyta lényeget. Azt, hogy kik lesznek az első Legacy szakértők.

20170122_164042.jpgJennifer Morales
A WHO általános pandémia szakértője. Számos titkos küldetésben vett rész a világ minden pontján ezért rengeteg fontos kapcsolattal rendelkezik.

20170122_164121.jpgKim Dzsong
Az aktuál politikai szempontból szerencsétlen nevű (csak név rokon) koreai diszpécser. Istenadta tehetséggel és probléma megoldó képességgel rendelkező Kim képes meglátni a legjobb lehetőségeket bármilyen helyzetben. Ez kifejezetten hasznos ha azt akarjuk megállapítani, hogy hol lehetnek potenciális gócpontok. Neki és a WHO kimeríthetetlen utazási keretének köszönhetően így a megfelelő embert hamar oda is tudjuk szállítani.

20170122_163923.jpgDr. Cameron Davis
A WHO kutatási osztály vezetője, világ egyik legjobb operatív fertőzés kutatója.

20170122_164057.jpgDr. Joachim “Jeffe” Sabio
A WHO orvosi osztályának vezető munkatársa. Számos harmadik világbeli  fertőzéspont operatív főorvosa. Az amerikai haditengerészet kitüntetett századosa.

Ezzel Legacy program elindult.

Az akcióterv élesedése után, 4 órát kaptunk, hogy összecsomagoljunk, elköszönjünk és jelentkezünk a WHO eligazító termében. Figyelembe véve az atlantai csúcsot ez kb arra volt elég, hogy hazaérjek megfogjam a fogkefémet és visszainduljak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondnemjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr7112146009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása